4 Aralık 2008 Perşembe

nikola tesla


büyük adamdır. çok büyük.

evvela bunun çırağından bahsederek lafa giresim var. bu insan, yani çırak; ustasının fikrinden yola çıkarak gidip radyonun patentini almış, şerefsizin önde gideni bir insandır. gerçi amerikan patent dairesi bir güzellik yapıp bu patendi kaldırarak, gerektiği gibi tesla adına tekrar düzenlemiştir. gerçi aynı patent dairesi bundan 100 kadar yıl önce "bulunacak her şey bulundu. artık gelmeyin ben bir şey icat ettim diye" diyen dairedir. o başka konu.

çocuk gibi adamdır tesla. bir gün kendine uzaktan kumandalı bir oyuncak yapmıştır. ya uzaktankumandalı araba ya da bir gemi. şu an için hatırlayamadım. ama ilk radyo olarak sayılan bu oyuncağın temel prensibinin şu an arabaların anahtarlarından uydulara her türlü alanda kullanılması da son derece çocukçadeğil midir?

tesla'nın bir numerolu rakibi edisondur. anadoluda edizhun olarak da anılan edison'un en büyük ayrılığı alternatif-düz akım meselesidir. tesla alternatif akımı bulup savunurken, edison trilyonlar kazandığı doğru akımın köpeği olmuştur.

800 kadar patentli buluşu vardır teslanın. bir rivayete göre de ampulü de o bulmuştur. hatta amerika kendisinden görünmezlik çalışmalarında bulunmasını istemiştir. ve rivayete göre kendisi abd'nn kendisine çalışma ortamı olarak sunduğu denizaltı üstünde bu çalışmalar sonucu bir denizaltıyı tamamen görünmez yapmıştır. yalnız bu kapırfiyld'den bildiğimiz göz yanılsamalarından kaynaklanan bir görünmezlik değil bildiğin kaybolma olma durumudur. hatta bu denizaltının içinde bulunan insanları da kaybetmeye çalışırken bunları tamamen yok etmiş ve geri getirememiştir. bunun üzerine amerigan hükümeti de yusuf yusuf öterek projeyi geri çekmiştir.

wireless kullananlar internete kabloya ihtiyaç duymadan bağlanmanın ne büyük bir güzellik olduğunun farkındadırlar. tesla da buna benzer bir rahatlığı insan ırkına yaşatabilmek için kablolara ihtiyaç duymadan elektriği iletmek adına çalışamlarda bulunmuştur. bunun mümkün olduğunu sefalet içeriside ölene kadar söylemiştir.
hatta ve hatta bugün insanların ufo sandıkları şeylerin bu şekilde iletilen elektrik enerjisi sonucu olduğu da söylenmektedir. ben onların yalancısıyım.

değerini bilemediler tesla, amına koyayayım edison!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder