23 Temmuz 2008 Çarşamba

sünnet için eyyam günlükleri

Evet, sünnet güzel bir şeydir, sağlık açısından önemlidir. Ayrıca dini bir vecibedir.(yazının bundan sonrası Ahmet Çakar edasıyla okunmalıdır.) Ancak şu konularda kafam karışıyor:

1)
Dini bir çok kaynak "dövme" yaptırmaya; allahın bizi en mükemmel şekilde yarattığı, bu sebeple aslolan -zaten bize ait olmayan- vücudumuzu gereğiyle koruyup, vakti gelince de tekrar sahibine geri vermemiz gerektiği görüşüyle karşı çıkıyor.
Bu kadar mükkemmel şekilde yaratılmış bir vücuda sahip iken, sünnet derisinin de bir işlevinin olmaması ilginç di mi? Hiç mi yararı yok bunun allah aşkına? Madem bu kadar gereksiz, yararsız ve sağlıksız bir şey, niye bilmem kaç milyon yıldır onunla birlikte doğuyoruz?

2)
güya sünnetin temizlik bakımından faydası varmış. günde bir defa ve birkaç saniye sürecek olan temizleme işini yapmayıp da cinsel organın mühim bir parçasını kesip attırmakta hiçbir mantık yoktur.madem öyle tırnaklarımızı da sökelim. kir topluyor içi nasılsa.

3)
(derin bir sessizliğin ardından Ahmet Çakar modundan çıkılır..)

tabi bunların yanında sünnet olmanın o yaşta getirdiği travma olsun, cinsi birlikteliğin kısa sürmesi olsun, boya/işleve olan etkisi olsun türlü yan etkileri de mevcuttur. biliyorum..

ha bir de araştırırken gördüm; sünnet aids'ten koruyomuş. "e peki prezervatif mi ki bu?" demek istiyorum bunu düşünenlere.

son olarak, sadece bir ritüel olmasından dolayı sünneti savunanlara nanik yapasım da gelmiyor değil.

1 yorum:

  1. 1) tövbe de.
    2) tırnak bana lazım oluyor, sana lazım olmuyor mu?
    3) kendi yetersizliğini sünnete mal etme

    YanıtlaSil