12 Temmuz 2008 Cumartesi

Gel Beri Yar Gel Beri

Berberler her ne kadar günümüzde 'kuaför' olarak kendilerini ansalar da, nevi şahsına münhasır yapısıyla “koförlük” erkek bünyelerin hayatlarında her zaman için bir fenomen olarak kalacaktır.

Berber nedir?
Berberler aslen ikiye ayrılır. Birinci tip mesleğini sanat olarak görüp, olabildiğince az konuşur. İkinci tipin en büyük farkı ise neredeyse hiç susmamasıdır.(ağzına kıl girer mi girmez mi hiç umrunda değildir) bu iki modelin dışında ise aralarında bariz bir fark yoktur. Genelde benzer durumlarda aynı tavırları sergilerler.

Berber nasıl birisidir?
Berber dediğin alıngan insandır. Tıpkı bir sevgili gibi özen isteyen zannatkardır. Saçını başka birine kestirdiğini anlamayagörsün, anında aldatılmış kadın psikolojisine bürünür. Alınır, gücenir,trip yapar, küser.

Hisli insandır. Tıpkı sevgili gibidir, eş gibidir. Saçlarını kendin kestiğini söyleyince(bir nevi masturbasyon) kızar, gözleri dolar.

İlginç insandır. Duvarlarında bilimum erkek modelin boy boy posterlerini asar.

Takipçi insandır. Meraklıdır. Sorularıyla bir yandan bunaltırken bir yandan da dükkanın dışında ne olup bitiyor takip etmek, konuya hakim olmak ister. Bir elinde traş makinesi/makas diğer elinde de sağ/sol kulak kepçesi, gözü dükkanın camlarının gerisindedir. Dükkandaki ayna sayısının bu denli fazla olmasının nedeni de aslında budur. Zira o aynalar kusursuz bir görüş açısı sağlar.

Sürttüren insandır. Koltukların boyu ile berber insanın boyu arasında muazzam bir denge vardır. Bir şekilde değdirir her seferinde.

Uzunluk özürlüsü kimsedir ne yazık ki. Bir parmak dersin bir karış almış götürmüştür.

1 yorum:

  1. ilginç bir yazı, yalnız bazı eleştirilerim olacak. bence gencecik yaşına bakmadan, gördüğün 3-5 berberi ölçü alarak koskoca türk berberlik camiasını böyle genellemen hoş olmamış. bütün genellemeler yanlıştır. benim de genellemeleri genellemem yanlıştı, o yüzden ben de özür dilerim. ben nasıl genelleme camiasından özür dileyebiliyorsam sen de berber camiasından özür dileyebilmelisin bence. senin gibi özür dilemesini bilmeyen gençlerle biz avrupa birliği'ne giremeyiz.

    YanıtlaSil