3 Aralık 2008 Çarşamba

Nasıl Militarist Oldum?

02 aralık 2008

00:30 . Antalya otogardan İzmir'e doğru hereket

08:00 İzmir otogara varış

08:35 Gaziemir ulaştırma komutanlığı önünde sıraya giriş


11:22 Binaya giriş. üst araması ve telefonların kapatılması

11:40 50 kişilik gruplar oluşturuldu. ve gruptaki adayların yakasına takması için bir sıra numarası dağıtıldı. (ben 27'nci grup 3043 numaraydım)

12:00 grup tek sıra halinde bir koridorda sıraya geçti.sırasıyla "sınıflandırma sonucu tebliğ/tebellüğ - izin belgesi"nden üçer kopya alınarak boş bir salona geçildi.4 saattir ayakta bekleyen bizler ilk defa burada oturarak beklemeye başladık.

12:20 askerlik hayatımın ilk emrini aldım. "27'nci grup kalk!" buradan da salonunun sonundaki kantine yönlendirildik. kantinden yeni birer zarf almamız söylendi. askeriyenin ucuzluğuyla ilk burada karşılaştım. zira bir zarf, bir kurşun kalem, bir siyah tükenmez kalem, bir silgi ve bir de kalemtraş halindeki zarf pakedi 1 ytl'ye satılıyordu. Bu salonda daha önce 3 örnek halinde aldığımız izin belgelerinin üzerindeki bazı kısımları doldurduk. buradan da kamelyaların olduğu bahçeye geçtik.



14:45 bahçede yeterince beklediğimize kanaat getiren komtanlarımız bizi mülakat binasına aldılar. burada ilk önce eski zarflarımızı açtık. içindekileri yeni zarfa aktardıktan sonra eski zarflarımızı elden ele ulaştırarak çöpe attık. tabi bu işlemler hep numara sırasına göre oluyor. daha sonra yine sandalye üstünde beklemeye başladık. ben yarım saat kadar uyumuşum burda. ben uyandıktan 10 dakika sonra da bizi sırayla salonun arka kısmına aldılar. burada ilk önce sabıka kaydımıza bakıldı. daha sonra asal temsilcisine evraklarımız kontrol ettirildi. izin belgelerimizin biri orada bırakıldı. daha sonra eski numaralar çıkartılarak yeni aday numarası yakalara iğne ile tutturuldu. aynı salon içerisinde bir köşede grup ile birlikte toplandık. komutanın sorduğu şehit yakını, konservatuar mezunu, uzun yol zabitliği yapmış olan var mı türündeki sorularına maruz kaldık. mülakat dedikleri buymuş. oradan da 2 metre ilerideki tabip asteğmenin huzuruna geldik. yine grupça çöktük. çavuşun direktifleri doğrultusunda optik formun üzerine tabip asteğmenin adını yazdık. daha sonra da sırayla bu formları tabipe imzalattık. ve binanın dışına çıktık.

16:15 otobüs bizi mülakat merkezinden alıp sınav olacağımız alana götürdü.




16:40 sınava başla komutu

17:40 kalem bırak emri

17:45 son işlem için bir başka alanda toplandık. bu alandan evraklarımız içindeki 2 diploma fotokopisinden birisinin ayrılması istendi. ve aday numaramızın kırmızı kalemle sağ üst köşesine yazılması söylendi. daha sonra diğer evraklar ve izin belgelerimizin bir tanesini yeni zarflara koymamız, diğer izin belgesinin de kaybetmemek üzere cüzdanımıza/ceplerimize koymamız emredildi. sırayla bir masaya ilerledik. burada optik formlar kontol edildi(ismimiz, numaramız tutuyor mu diye) ayırdığımız diplomalar masaya bırakıldı ve zarflarımız mühürlendikten sonra ağzı bant ile kapatıldı. işlemlerimizin bittiği söylendi.

18:00 işlem sonu. otobüsün birazdan gelip bizi alarak nizamiye dışına çıkaracağı söylendi.

19:05 nizamiye çıkışı. komutanın biraz sonra dediğinin 1 saatlik bir süreç olduğunu anladık

20:00 izmir otogardan antalya'ya doğru hareket

03:44 ev

1 yorum:

  1. hemşehrim yarın aynı olay bende de olacak... okurken içim karardı keşke azballandıra ballandıra anlatsaydın :) teşekkürler bilgi için

    YanıtlaSil