21 Temmuz 2008 Pazartesi

caretta caretta katili alles inklusive

son 7-8 yıl içerisinde karetta karetta nüfusunun %34,7 gibi önemli bir kısmının soyu tükendi, eridi bitti. bunun türlü nedenleri olabilir tabi ki. ama en önemli nedenini buradan açıklamak istiyorum. evet, bu nesil kaybının tek sebebi "her şey dahil" sisteminin varlığıdır.

turizm kan ağlıyor. sırf bu allesinkulusif sistem yüzünden. otele gelen otelden çıkmıyor ki! dışarı gideyim bi üst-baş alayım demiyor, snack bar'da bira içiyor, kafayı çekiyor. orda kafası biraz güzel oluyor, denize giriyor çıkıyor kafa resetleniyor. e tabi sarhoşluk gidince noluyor? adamın karnı acıkıyor. kolundaki saate bakıyor, gelmişse yemek saati gidiyor restorana. ye babam ye yiyor. karışan eden de yok. açık büfe, her şey dahil. yiyemediğini paket yaptırıyor, sonra evinde yiyor.

şimdi bütün bunların caretta caretta nüfusu ile ne alakası var diyebilirsiniz. normaldir. zira bu teori yüksek alkollüyken ortaya çıkmış bir teoridir.

"ne alakası var?" demeyin. şöyle ki: bu hayvan kısmı yumurtasını kuma gömdüğü vakit baba karetta "koydum çocuğu ama iyi de yoruldum" diyor. hanım hanım diyor. yumurtaları göm de şöyle bi tatil yapalım diyor. dönüyor arkasını yürüyor. zaten otelin bahçesinde bulundukları için resepsiyona ulaşmaları pek zor olmuyor.

pırıl pırıl aydınlatılmış otel bahçesinde yavru karetta embriyosu gelişiyor, gelişiyor. ve en nihayetinde yumurtadan ayrılıp gerçek dünya ile tanışma zamanı geliyor. "bizi anamız babamız elimizden tutup suya mı götürdü ulan!" diyen ana-baba karettanın sikinde olmuyor çocukların doğmuş olması.

işte dananın kuyruğunun koptuğu an. yumurtadan henüz çıkan yavru karetta aya doğru allah ne verdiyse koşturması gerekiyor. ancak ne yazık ki durum artık öyle olmuyor. otel cazip geliyor yavrucağa. her şey dahil sistem. niye çıksın ki yavru kompleksten? o da koyveriyor kendini gerisin geri, aydan daha parlak otel bahçesine doğru moon walk yaparken, plajda bu anı görmek için toplanmış çevreci güruhun gözleri doluyor.

2 yorum:

  1. saygı duyulası bir yazı ancak bilimsellik alenen hiçe sayılmış söylemeden geçemeyeceğim. ayrıca "karetta karetta nüfusunun %34,7 gibi önemli bir kısmının soyu tükendi, eridi bitti. bunun türlü nedenleri olabilir tabi ki." dendikten sonra "bu nesil kaybının tek sebebi" diye tek bir sebepten bahsedilmiş. ayıptır, günahtır. alan var alamayan var.

    YanıtlaSil
  2. evet, haklısın. ancak bu konudaki tüm gerçekleri bir seferde yazarsam türkiye sarsılır.

    YanıtlaSil